آخر الأخبار

العيد قرب ... طرق مختلفة لطهى لحمة العيد

لحمة العيد، ستيك اللحم مع البابريكا، طريقة جديدة لطبخ لحم الأضحية، اللحم البانية مع البطاطس، أصول طبخ الأضحية، أفضل طريقة لطبخ اللحمة الطازجة


لحمة العيد هو الضيف الرئيسى فى بيت كل المصريين اثناء ايام عيد الاضحى المبارك فهى أيام تمتلىء بالبهجة والسرور وهى عادة دينية هى الذبح والأضحية فى ايام العيد ولذلك تحتار كل ربة منزل فى كيفية طهى اللحمة بأشكال مختلفة حتى لا يمل افراد اسرتها من اكل اللحم

ولذلك نقدم إليكى اليوم سيدتى طرق مختلفة لطهى انواع اللحوم المختلفة

اولا: طريقة عمل شرائح ستيك اللحم مع البابريكا:

المقادير : • 

كيلو جرام شرائح ستيك لحم + حبة بصل اخضر مقطع + كوب بصل احمر مقطع +ةملعقتين زيت زيتون + اوراق سبانخ + بقدونس مفروم + نصف كوب كاتشوب + 2 ملعقة صوص بابريكا + ملح فلفل بهارات + ربع كوب خل


الطريقة

ضعى شرائح اللحم فى وعاء مع البصل الاحمر وزيت الزيتون والخل والكاتشوب والتوابل والخل قلبى جيدا ثم غطى الوعاء بطبقة من البلاستيك وضعيه فى الثلاجة لمدة يوم وفى الصباح التالى قومى باستخدامه 


. ثم حضرى الشواية وادهنيها بالزيت ثم ضعى عليها اللحمة وقلبيها على الشواية على كل الجوانب حتى تكتسب اللون البنى . ثم جهزى طبق التقديم وضعى فيه البقدونس والبصل الاخضر والفلفل الملون واوراق السبانخ وعليها قطع اللحم

ثانيا

طريقة عمل شرائح اللحم البانيه المقلى مع البطاطس المقرمشة: 


المقادير:

4 قطع لحم بانيه ويفضل عرق الفلتو + بصله مفرومة + كوب ونصف بقسسماط مطحون + بيضة كبيرة مخلوطة بالفلفل الاسود + ملح وفلفل وبهارات + عصير ليمونة + زيت للقلى 


الطريقة

ضعى اللحم مع الليمون والتوابل والبصل وقلبيهم لمدة دقيقة ثم ضعى كل قطعة فى البيض المخفوق ثم البقسماط وافرديها جيدا ثم تقلى فى الزيت . وتوضع على ورق مطبخ لامتصاص الزيت وتقدم مع البطاطس المقرمشة


ليست هناك تعليقات